lauantai 24. lokakuuta 2009

Epäonninen näyttelyretki

Käytiin kokeilemassa vähä hallinäyttelyn huumaa Hämeenlinnan ryhmänäyttelyssä Tuuloksessa. Meiän mörköilevälle murkulle hulinaa oli vähän liiankin kanssa, eikä reissusta tällä kertaa tullut ihan yhtä onnistunut kuin aiemmista.

Näyttely oli tosiaan parkkihallissa...Hopea jännitti aika paljon olla siellä, kun meteli oli niin kova. Valitettavasti myös Tiiaa jännitti aika paljo kehässä, kun moni koira oli peruuttanut ja yhtäkkiä joutuki meneen ekana. Tämä yhdistelmä aiheutti sen, ettei Hope antanut tuomarin katsoa hampaita, vaan Tiia joutui ne esittelemään. Heti ikävän kopeloinnin jälkeen tuomari olisi halunnut vielä tunnustella koiran hännän, mikä aiheutti Hopelle pienen paniikin, se istui ja koitti mennä karkuun peräpäätään pitelevää tuomaria.

Kehän laidalla oli myös niin paljon hälinää, koiria ja ihmisiä ettei Hope nähnyt houkuttelijaan niiden takaa. Siitä syystä meni hetki ennen kuin koira seisoi kauniisti ja siinäkin katteli Tiia sen näköisenä että "vie mut äkkiä pois täältä".

Arvostelusta olis varmaan tullut oikeen hyvä, jollei tuomari ois tämän pelokkaan käytöksen takia hylännyt koiraa. Nyt paperiin kirjattiin näin: Hyvän tyyppinen muttei rottweilerin luonteinen, hyvän mallinen pää joka saisi olla voimaikkaampi, elegantti kaula, hyvä selkälinja, hyvin kulmautunut, liikkui reippaasti. (Tuomari siis Astrid Lundava, Viro)

Omistajana tietty harmittaa et virallisessa luokassa tulee hylsy just luonteesta, ku tähän asti aina saanut kehuja siitä. Talvella me aiotaanki harjotella ahkeraan vieraisiin ihmisiin luottamista ja myös tollasissa pelottavissa paikoissa toimimista. Ens keväänä sit häntä pystyssä uusiin koitoksiin =)

Ensi viikolla aiotaan rohkastua ja mennä Nokian Palveluskoirakerhon hakuporukan tottisreeneihin. Kirjottelen niiden tunnelmia sit loppuviikosta :D

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuommoista vaan joskus sattuu.
Jälkeenpäin kyllä yleensä osaa ajatella, miten olisi pitänyt toimia. että olisi osannut paremmin rohkaista koiraansa.
Mutta sitä vaan itsekin menee hieman lukkoon, kun ei ole osannut odottaa koiraltaan moista käytöstä.
Tämä on varmasti ongelma, mihin ikä ja harjoittelu auttaa, Don"t worry!

Häntä pystyyn vaan ja kohti uusia koitoksia!
Te ootte reippaita tyttöjä!
Tsemppiä uuteen porukkaan!
-Isukki-