maanantai 13. toukokuuta 2013

Kohta jo kolme viikkoa!

Aika menee taas ihan liian nopeeta, siis mulle. Niille kaikille, jotka odottaa näistä pennuista koiraa itselleen, tää aika tuntuu varmaan ihan älyttömän pitkältä.
Pennut täyttää huomenna jo kolme viikkoa. Kaikille kuuluu hyvää, Hopen antibiootitkin lopetettiin lauantaina. Kalkkia se saa edelleen, ja tarvittaessa vähän ruoka- ja hoivahalua parantavaa lääkettä. Hope tuntuu olevan vähän kummissaan, kun pennut on lähteneet liikkeelle. Se itse olisi mielellään siinä missä aina ennenkin, eli mun jaloissa. Pentujen kanssa se malttaa olla rauhassa, jos olen itse vieressä tai jätän sen huoneeseen oven taakse yksin, muussa tapauksessa se hipsii heti mun perässä pois pentujen luota...

Pennut sitävastoin nauttivat toistensa seurasta! Ne ovat jo ruvenneet hiukan painimaan, kaveria saatetaan vähän maistaa ja töniville haukahdetaan tai murrataan jo komentavaan sävyyn... Osa osaa hienosti käydä laatikon sanomalehtipäässä asioillaan, mutta toiset lorottelevat pehmusteille täysin spontaanisti... Eilen aamulla yksi pojista kiipesi kaverin selän päälle ja lorotteli sitten tyynen rauhallisena suoraan toisen niskaan!

Liikkuvat pennut ovat alkaneet kiinnostaa etenkin meidän nuorempaa poikaa. Pari kertaa olen jo löytänyt Veikan pentulaatikosta, istumasta keskellä pentuja ja ihastelemassa niitä. Se poika on niin nopea ja hiljainen hiippailija, että ehtii silmäräpäyksessä "luvattomille" teille.

Pian pennut muuttavat makuuhuoneestamme kodinhoitohuoneeseen. Pyykkihuolto saattaa hieman vaikeutua, mutta pitkin yötä metelöivä pentulauma ei ole kaikkein ihanteellisin nukkumiskaveri töissä käyvälle ilkalle.. ja alkaa kieltämättä itselläkin vähän jo univelka painaa...

Eilen pennut olivat ensimmäistä kertaa ulkona hetken. Eipä ne siitä kovin ihmeissään olleet, vähän alkoivat äitiä huutelemaan aluksi. Pikkuhiljaa sitä tassuteltiin hiekkapohjalla kuin vanhat tekijät! Huomisesta alkaen ruvetaan sitten varovasti totuttelemaan kiinteeseen ruokaan. Myös kynsileikkureihin on korkea aika tutustua :)

Tässä vielä hiukan kuvia ulkoilusta ja muista puuhista:









Ei kommentteja: