tiistai 6. heinäkuuta 2010

JUST TRAIN :D

Morjesta! Pitkään aikaan ei oo tullut tänne kirjoteltua, mutta voisin koittaa vähä elvyttää tätä blogia... pidän treenipäiväkirjaa facebookin puolella, koska siellä tulee käytyä kuitenkin päivittäin. Tälläsiä treenejä ollaan nyt kesän aikana tehty:

Ollaan käyty nyt muutaman kerran SRY:n Pirkanmaan ao:n hakureeneissä ja muutaman kerran Nokian Palveluskoirien hakureeneissä.

7.6. Ekat treenit rotikoitten kans. Hopella yli puolen vuoden tauko. 4 äijää, ekat haamuina ja kaks muuta viuhkapakona. Haukkumiseen piti hetsata.

9.6. Käytiin NPKH:n tottiskentällä, kokeiltiin ekaa kertaa paikalla makuuta kun toinen koira teki liikkeitä kentällä. Mentiin nakilla seuraamista ja lopuksi eteenmeno. Vitsi ku pian päästäis BH-tasolle, mutta eipä se tällä reenaamisella onnistu....

14.6.Tokat treenit rotikoitten kans. Eka oli haamu, mut toka oli valmis ja sit taas 2 vikaa viuhkana. Teki töitä innokkaasti ja meni hyvin myös valmiille. Saatiin vinkkinä, että nahkapanta olisi ketjua ystävällisempi mun käsille.

15.6. Palveluskoirien treenit kovassa vesisateessa. Käytettiin haamuja ja tuplapakoa, koska oli vieras maasto ja uudet äijät. Koira toimi hyvin, haukku reippaasti kymmenkunta haukahdusta.

21.6. Rotikoitten reeni. Päätettiin kokeilla kakkonen valmiina, koska oli hyvä tuuli. Koira toimi hyvin, joten myös kolmonen ja nelonen laitettiin valmiiksi. Viidentenä oli pako. Haukku oli hyvää, mutta katkoo.
Saatiin opastusta, että voitaisiin haukuttaa ja mä meen lähelle, kun käännyn takaspäin ja koira haukkuu, se saa palkan... Nuorella belggarilla tehtiin mulle ihan uus, toimivan olonen juttu: alue oli tallattu 50 metriin, mutta mä meninkin haamuksi 60-70 metriin ja palasin piilossa 40 metriin, ja menin piiloon. Koira teki hyvän lenkin ja sai musta hajun palatessaan alueelle, teki löydön nenällä siis.

22.6. NPKH:n reeni, todella ryteikköinen maasto. Etukulmissa avopiilot, joissa valmiit äijät. Oli pussannut piilossa olevan äijän, mutta peruuttanut haukkumaan. Viuhkapaossa Hope jälkimmäiselle lähettäessä kävi eka etupiilolla ennen kuin meni äijälle. Huomattiin, että haukku kuuluisi paljon paremmin jos Hope istuisi, joka toisella se istui. Piti käydä maalimiehen luona, mutta ryteikössä se ei oikein onnistunu. Palkattiin hyvistä, noin 15 haukusta.

26.6. Esineruutu laitumella. Talloin käyttämättömän laitumen, pudottelin esineet heinikkoon. Hopen oma lelu, Jaakon tumput ja mun sukka. Toi kaikki reippaasti, vaikka alkuun koitti jäljestää mun askeleita...

29.6. Palveluskoirien treeni. Etukulmissa valmiit äijät, joutu hetsaan tosissaan haukkumaan. Kiersin ekan äijän luo, Hope huomas mut ja lopetti haukun. Maalimies joutui hetsaamaan haukkumaan. Tokalla annettiin hyvästä haukusta palkka. Otettiin viuhkapako taas, joka meni paremmin ku edellisellä kerralla, tällä kertaa lähetin koiran sille äijälle eka, josta se oli vähempi kiinnostunut. Äijät rytmitti haukkua, ja se olikin paljon parempaa kuin ekoilla.
Viimenen oli pako. Piti harjotella hallintaa laittamalla koira istuun ja irrottamalla pannasta ennen lähetystä. Irrotin pannasta vahingossa ensin, eli sanoin istu Hopen juoksevalle takapuolelle.... Vähä aristeli molaria, joka oli vanhempi mies... Ohjeeksi hakun vahvistus rytmittämällä ja hallintaa, eli käsi irti pannasta, koira vaikka makkaralla sivulle ja ilman hihnaa siirtymät keskilinjalla.

30.6. Piti mennä kentälle, muttei saatu lapsenvahtia. Jaakon päikkäreitten aikana otettiin paikallamakuuta kotipihassa (pirun hyvä, kun näkee rapunoven ikkunasta et mitä koira tekee selän takana). Häiriönä oli ohikulkeva perhoskoira, joka osui sattumalta oikaseen meiän pihan poikki. Hyvin meni :D <´

5.7. SRY:n reenit. Ykkönen oli helpohko, etukulmassa puun takana valmiina. Hope aloitti haukun hyvin, ja haukkui hyvin, juoksin melkein koiran viereen asti, jolloin haukku taukosi mutta kun käännyin pois, aloitti uudelleen haukun ja sai siitä palkan. Kakkonen oli aika vaikea valmis piilo, kallion luonnollinen kolo joka on peitetty isoilla oksilla yms. Avoin piilo, mutta koira joutui kiertämään piilon taakse ja pudottautumaan kivien muodostamaan railoon päästäkseen maalimiehelle. Löysi pienen hakemisen jälkeen hyvin, haukkui hyvin myös piiloon. Viiminen (kuuman ilman takia otettiin vain kolme) oli pako, aloitti haukun heti ja sai palkan. Tällä kertaa pidin koiraa irti ja pyysin sivulle nakin kanssa, ja oli hyvin hallinnassa. Onnistuneet treenit siis :D

6.7. NPKH:n treenit. 5 äijää, etukulmissa ekat valmiina. Haukku ykkösen hyvin, melua riittii siihen asti että menin paikalle ja sai palkan ku lähdin pois. Kakkonen anto palkan hyvästä haukusta. Kolmonen oli haamuna, kunnon haukku ja siitä palkka. Nelonen oli piilossa, haukku vähän vaimeesti ja alkuun mutta kuitenkin hyvän sarjan, josta palkka. Vitonen oli pako, jonka haukku hyvin. Koitin pitää koiran sivulla keskilinjalla, pari ekaa siirtymää meni hyvin, neloselle meinas karata ja haahuili omiaan, ilmeisesti nakkien voima ei enää riittänyt..

Ei kommentteja: