perjantai 24. toukokuuta 2013

Naventanhajua ja nimien miettimistä

Hih, pennut on jo yli kuukauden ikäisiä. Ensimmäinen poppoo, eli Kirsin perhe kävi jo vähän tutustumassa omaan neitokaiseensa. Tietysti muitakin pennun ihastelijoita on jo käynyt, mutta viikonloppuna on tulossa sitten loput niistä ihmisistä, joille pennut ovat kolmen viikon päästä muuttamassa :)

Käytiin pikasesti myös näyttämässä pentuja Jaakon kerhokavereille, saivat matkustaa pikkuisen autossa ja lisää käsiä hypisteltäväksi...

Pennuista alkaa selkeästi huomaamaan luonne-eroja. Pahnanpohjimmaisen ollut, pikkuruinen tyttö on oikea riiviö, aina kiinni toisten korvissa ja hännissä ja hirmuinen rähinä päällä :) Karvaisin ja isoin rölli-poika on melko rauhallinen, leikkii ja viihtyy myös omissa oloissaan ja katselee mielellään muiden puuhia. Mutta kun ihminen tulee näkyville, alkaa häntä vispata!

Nimiä pennuille ollaan mietitty jo kuumeisesti. Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä tarkistuttamaan ja siruttamaan pennut, joten siinä kohta nimien pitäisi olla keksittynä, että saadaan rekisteriin heti oikeat nimet :D
sijoistusnartun perhe oli miettinyt kutsumanimeksi Mantaa, joten Amanta/Amanda voisi olla varteenotettava vaihtoehto... kuitenkin haluaisin että nimet olisivat jotenkin kuvailevia. Pikkuruiselle kiukkupäälle mietin nimeksi Atomia, sen pienempää kun ei taida maa päällään kantaa. (toim. huom, siis sinttikin on jo melkein 2 KG, että ei se oikeesti niiin pieni ole).

Jokainen pennunottaja saa tietty itsekin miettiä haluamaansa nimeä. Koitan niitä sitten pyöritellä parhaani mukaan... Kennelnimihakemuskin on nyt tehty, vaihtoehtoina lopulta lähti:

1.Tiiuskan
2. Mahtihaukun
3. Jokisjärven
4. Mahtimustin

Pennut ovat nyt olleet muutaman yön kodinhoitohuoneessa portin takana. Tämä järjestely takaa kaikille nukkumisrauhan, eikä piimällä turvotetun nappulan ja kakan hajun yhdistelmä valtaa ihan koko huushollia, vaikka aamuisin sitä välillä kuvitteleekin heräävänsä navetassa :)

Itsellä on enää ensi viikko lomaa jäljellä, ja siitäkin menee monta päivää erilaisten asioiden hoitoon. Sitten alkavatkin työt, ja kun ne ovat vielä kaukana ja erityötä kuin aiemmin, alkaa jo vähän jännittää.. Onneksi sain heti sovittua vähän vapaata pentujen luovutusta varten, ja muutenkin, niin eivät pikkuiset jää pelkästään perheen miesväen hoteisiin viimeisiksi viikoiksi...En taida itse kyllä ensi viikolla paljon pentujen luota poistua, jollei ole ihan pakko :) Ihan liian pian ne kuitenkin muuttavat pois meiltä :( Pistän vielä vähän kuvia teille =) Hyvää viikonloppua kaikille!!




Ei kommentteja: