lauantai 27. huhtikuuta 2013

Paranemaan päin.. :D

Heippa taas täältä pentulaatikon reunalta. Eilen tuli iltapäivällä taas huoli Hopesta kun ei ruoka maittanut, oksenteli ja maitoa ei tullut. Eipä pennuillakaan paino oikein lähteny kunnolla nousuun, vaikka kahden tunnin välein niitä ruokittiin korvikkeella.. No, päästiin raholaan lääkäriin vielä kuudelta illlalla.

Hopella todettiin kalkkipuutoksen jatkuneen, ja näytteiden sekä oireiden perusteella sillä todettiin olleen istukkatulehdus. Lääkäri katsoi myös pentuja, ja huomasi napojen irroneen liian aikasin, mikä viittaa istukkatulehduksen aiheuttamaan sepsikseen pennuilla.

Noh, saimme lääkkeettä ja nesteytystä, ja koko köörille antibiootit mukaan. Vielä illalla Hope oli ihan veto pois, teki vaan pöydän alle itselleen pesää ja nukkui siellä pennuista välittämättä. Joten me sitten kolmatta vuorokautta syötimme (puoliväkisin, koska ruiskusta ei ole kivaa syödä) ja "pissitimme" pennut yksi kerrallaan kahden tunnin välein (hommaan menee noin tunti jos sen tekee yksin). Voitte uskoa että lapsiperheessä työtä riittää muutenkin, joten täällä on ollut kaksi aika väsynyttä vanhempaa tämän viikon... onneksi meillä on ihana lähipiiri, mummu on hoitanut sekä lapsia että pentuja ja lähti myös eläinlääkäriin henkiseksi tueksi. Mitäpä sitä muutakaan tekisi perjantai-iltana ;)

Aamulla lääkkeet rupesivat selvästi vaikuttaa, ruokaa on jo jonkun verran mennyt ja maitoa tulee. Kymmenen tablettia kahdesti päivässä on aika määrä, mutta onneksi Hope ei juuri vastusta vaikka niitä pakkosyötetäänkin. Yritin meinaan lihapullassa ensin, ja tulos oli se ettei Hope ota minulta enää lihapullia lainkaan, ei edes ilman lääkkeitä....

Mutta nyt Hope on ollut tuntikausia pentulaatikossa, syönyt itse ja hoitanut ja imettänyt kaikkia kuutta kakaraansa (3 U / 3 N) niinkun asiaan kuuluu! Ja voi että mikä onnentunne, kun kävin katsomassa ja pari pentua köllötteli tyytyväisenä etutassun päällä :)
Ei kommentteja: