keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Toistaiseksi kahdeksan

Kuten otsikosta voitte päätellä, meille on eilen syntynyt kahdeksan elinvoimaista, ihanaa pentua (4 urosta, 4 narttua)!!! Otsikossa lukee toistaiseksi siksi, etten ole vieläkään (klo on 4.40 aamulla) ihan varma, aikooko Hope vielä pukertaa maailmaan lisää pienokaisia, vai olisiko täysi kymppi riittänyt.

Kuten nopeimmat jo ehtivät päättelemään, pentuja on siis ollut tähän mennessä yhteensä kymmenen. Valitettavasti numerolla 1 ja 9 syntyneet eivät kuitenkaan selvinneet elvytysyrityksistä huolimatta. Molemmat olivat kuolleet jo synnytyksen aikana ja ehtineet jo jäähtyä ennen ulkoilmaan saapumistaan, eikä mitään ollut tehtävissä. Tälläinen on luonto, ja se on jälleen osoittanut ihmeellisyytensä.

Pitkä synnytys on ollut todella rankka Hopelle. Ensimmäiset pennut syntyivät noin klo 17 iltapäivällä, viimeisin syntyi 01.20 ja tähän väliin mahtui monta tuskaista ja monta ihmeellistä hetkeä. Ja nyt siis Hope edelleen on hiukan tuskaisen oloisena, enkä osaa sanoa onko kyseessä jälkisupistusten tuomat kivut, vai jokin muu syy, kuten se että kohdussa on vielä pentu, tai pentuja jäljellä. En ainakaan mene vannomaan että nyt ne loppuu, sen tein jo kolmannen (syntymäaika 17.27), kuudennen (aika 18.10) ja kahdeksannen pennun (klo 22.15) jälkeen.

Huono puoli pitkässä synnytyksessä on se, että Hope ei ole juuri hoitanut pentuja. Aluksi pennut olivat penikointilaatikossa Hopen kanssa, mutta supistuskivuissa se töni niitä niin voimakkaasti sivuun, että katsoimme parhaaksi siirtää ne omaan laatikkoon turvaan. Pennut ovat olleet kerran tissillä, mutta muuten saaneet ruokaa vain pullosta, onneksi maidonkorviketta oli varattu valmiiksi!

Hyvä juttu oli myös lämminvesipullot, etenkin 3 litran juomavesipussi, joka toimii pentulaatikon lämmittävänä vesisänkynä... tätä menoa näistä pikkuisista taitaa tulla aika hemmoteltuja tapauksia. Lupasin itselleni ja Hopelle, että keskustellaan niistä imetysasioista uudestaan, jahka mammarainen on saanut hiukan lepuutettua...

Kuvia ette valitettavasti saa vielä, sillä hienosti hommansa hoitanut Kepo nukkuu kameran vieressä ansaittua kolmen tunnin yöuntaan =) Hänen jälkeensä on minun vuoroni sulkea silmät hetkeksi, jos maltan!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi ONNEA ONNEA..... ja voimia kovasti !!! T.Irma ja Markku Vantaalta

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Ja Jaksamista. Toivottavasti Hope rauhoittuu voinneissaan ja pääsee imetyspuuhiin että maidontuotanto lähtee käyntiin.

t. Aino