keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Tylsistymistä ja mahavaivoja

Onpa jäänyt kirjoittelu vähiin verrattuna pikkupentuaikoihin. Nykyään Hopen tekemiset ei enää vissiin tunnu ihan niin ihmeellisiltä, kun ei tule enää tarvetta kirjoittaa ihan joka asiasta. Sen lisäks tietty itse touhuamiseen menee niin paljon Tiian aikaa, ettei enää ehdi kirjoittelemaan.

Viime viikon torstaina käytiin Hopen kanssa leikkimässä Halikon Vartsalassa, jossa asuu yksi Tiian työkaveri. Vuoden vanha Lotta-dalmis oli mukavaa lenkkiseuraa Hopelle ja pitkähkön metsälenkin aikana koirat menivät kuin paita ja peppu pitkin poikin. Virtaa riitti kuitenkin vielä leikkimiseen, Hope sai välillä kaverikseen vanhemman koiran, howavart-Minnin ja sitten taas Lotan.

Ollaan myös reenailtu Hopen kans muutaman kerran juoksemista, siis lenkkihölkkää. Putolan 4 km:n lenkki menee ihan mukavasti, kunhan on tarpeeksi myöhään liikkeellä. Nimittäin vielä Tiian luottamus koiraan on sen verran niukkaa, että vastaantulijoiden kohdalla on käveltävä tai pysähdyttävä. Iltayöstä tätä ongelmaa ei ole, ja Hopen kokoisen ja näköisen koiran kanssa uskaltaa kyllä lenkkeillä täällä maalla mihin aikaan tahansa.


Hopesta huomaa kyllä, että reenit ja muu aktivointi on jäänyt luvattoman vähälle nyt parin viikon ajan. Nimittäin koiruli on aika hyvä aktivoimaan itseään esimerkiksi kantamalla tavaroita ja syömällä niitä. Tiian hermot on välillä koetuksella, kun pitäisi saada opinnäytetyötä tehtyä ja yks kulkee milloin sukat, milloin vasara suussaan pitkin kämpää.

Tiia on muutenkin tarkoituksella irrottautunut koirasta välillä. Viime viikonloppuna Hope oli siurossa jopa yöhoidossa niin, ettei Tiia ollut paikalla ollenkaan ja kaikki meni ihan mukavasti. Hope osaa käyttäytyä viksusti (siis kanniskella tavaroita ja olla riiviö) myös silloin, kun äiti ei ole vieressä vahtimassa :D

Viikonloppuna Hopella oli kyllä maha aika löysällä, ja samaa vaivaa tuntui olevan tänä aamunakin, läjistä päätellen. Olohuoneen matto meni pyykkikoneeseen, ja muutenkin sai siivoilla koiran yöllisiä jätöksiä. En tiedä onko syynä kaikenlaisten tavaroiden syönti, vai sittenkin jonkinlaiset ero/stressioireet. Nyt Hope kuitenkin söi ihan ok:sti, kun viime aikoina ruokaa on jäänyt ja paastopäiviäkin tullut välillä. Tiia jo harkitsi käyvänsä ostavansa royalia eukkarin sekaan, kun pelkkä eukkari ei tunnu uppoavan millään höystöilläkään kunnolla...

Ensi viikonloppuna Hope saa yhdeksi yöksi sleep over -kaverin, kun Tiian toisen työkaverin dalmis Lilli tulee meille hoitoon. Tai tulee, jos tykkäävät huomisen koekierroksen aikana toisistaan.. sen näkee sitten.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Koeta järjestää Hopelle jotain aktivointijuttuja kun teet töitäsi. Esim. makupala piiloon talouspaperirullan sisään ja päät piukasti kiinni. Tai pienen pahvilaatikon sisään. Likalta kuluu hetki ennen kuin saa sen. Tosin tulee myös silppua. Aktivointipallo on myös ihan hyvä. Iltaruoka siihen, niin aika kuluu.
Piilotettujen makupalojen etsiminen ympäri kämppää on myös huitsin hauska juttu. Makupaloja tai pipanoita esim. maton kulman alle, tuolinjalan taakse yms. paikkaan. Ja opetat Hopellle, että on kiva leikki etsiä niitä.
Näin isukki on nuorena miehenä saanut energiaansa purettua siinä kun on joutunut käyttämään nenäänsä ja pääkoppaansa.
Terveisin Isukki