maanantai 19. tammikuuta 2009

Eka juoksu, uusi talvitakki ja peuravaara

Eilen Hopella sitten todistettavasti alkoi ensimmäinen juoksu. Taitaa olla masentavaa hommaa, kun haukku oli koko viikonlopun jokseenkin allapäin. Tai sitten se ei vaan taas saanut tarpeeksi huomiota kun Ilkka oli viikonlopun kylässä.. kuitenkin Hope nukkui, useasti meni jopa omaan häkkiinsä tutimaan, makoili ja huokaili enimmäkseen koko viikonlopun.

Perjantaina Tiia kävi ostamassa haukulle talvitakin. Siis sellaisen hevosten loimea muistuttavan manttelin. Pelastuskoiratreeneissä kun muistuteltiin, että pakkaspäivinä pitää varmistaa, että koira tarkenee odotella autossa. Nyt ainakin tarkenee, ellei syö takkiansa, niinkuin äiteensä on kuulemma tehnyt ;)

Tiia osti ensin takiksi 60 senttisen tämän vuoden mallin, mutta testattuaan sitä Hopelle huomasi sen olevan vähän lyhyt. Siispä eläinkaupassa vaihtoivat sen 70 senttiseen, joka on pikkasen iso vielä, mutta parempi se kuin liian pieni. Sopivan kokonen oli sitäpaitsi helpompi pukea, ja vaikka viime vuoden (so last season) kuosia olikin, oli pelkkä ruskea Tiian mielestä jopa ruutukuviota kauniimpi...

Lauantaina meinasi aamulenkistä tulla pikkasen jännittävämpi kuin normaalisti. Kävelimem tuttua reittiä peltotietä pitkin, kun Ilkka ja Hope pelleilivät jotain. Ilkka hyppäsi pellolta metsän puolelle piiloon ja Hope meni vauhdilla perässä. Tiia jatkoi tietä pitkin ja saman tien kuin kaksikko oli heilahtanut puskaan, hyppäsi kolme valkohäntäpeuraa noin kahden metrin päässä Tiiasta sieltä metsästä tielle, tien yli, ojan yli ja peltoa pitkin kohti toista reunaa. Onneksi koira pyöri jo valmiiksi Ilkan konteissa (jaloissa) mistä se oli helppo napata hihnaan. Kyllä harmitti, ettei ollut kameraa mukana!

Pahaa aavistamatta Tiia päästi Hopen hihnasta peurojen mentyä jo aikaa sitten. Koira heittikin uukkarin ja palasi takaisin metsään. Tiia jatkoi Ilkan kanssa kävelyä ja vislaili välillä koiraa, jota ei kuitenkaan näkynyt enää missään. Metikössä olikin ollut vielä yksi peura, jonka Ilkka näki lähtevän liikkeelle, ilmeisesti Hopen hätyyttämänä. Aika kauan kesti, mutta loppujen lopuksi Hope tuli Tiian perään samasta suunnasta, eli peltotieltä. Taisi haukku todeta, ettei sillä ole saumaa juoksennella peurojen perässä ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Toi talvitakki on kyllä ihan ok juttu jos pakkasta alkaa olemaan useampi aste.
Vaikka ulkona lenkillä rotikka aika hyvin tarkeneekin, kun saa olla koko ajan liikkessä, mutta autossa odottelu on kylmää puuhaa.

Vai että Hopestakin sitten tuli jo "iso tyttö". Äkkiä se aika kuluu.

Terveisin Isukki