maanantai 8. syyskuuta 2008

Tuplasaikkarilla

Jaahas,tällä viikolla ollaankin reenien osalta tuplasaikkarilla, sillä Hope potee edelleen hieman tassujaan ja Tiia taas vilustui viikonloppuna, ja potee flunssaa. Molemmat koitetaan saada kuntoon sunnuntain näyttelyä varten!
Viikonloppu menikin yllättävän vikkelästi siurossa sienestäen ja tassujen hoidon parissa. Hiukan Hope murraa kun kipeisiin tassuihin laitetaan rasvaa, mutta antaa kuitenkin nätisti laittaa sitä.

Hopella alkaa uhmaikä puskea pintaan. Nyt kun vielä ollaan oltu vähemmällä liikuttamisella "haukun, hypin, puren, murisen ja ärisen"-kohtauksia on tullut lähes päivittäin. Kieltämisestä ei tunnu olevan mitään hyötyä, ainoa konsti jolla homma loppuu on television lastenkasvatusohjelmista opittu ADHD:n kiukkupuuskien hallintakeino: Hope istutetaan tiukasti omistajan eteen (selkä jalkojen väliin) tai laitetaan maahan (miellään vielä hiukan omalla painolla pidetään aloillaan) ja rauhoitellaan, silitelläään ja jutellaan. Ja vasta kun on nätisti pääsee pois.

Homma toimii, vaan vie aikaa ja naapurit saa aina seurata hienoja esityksiä, kun ensin tulee Hopen "raivari" sitten omistajalta muutama ärräpää ja sitten rauhotutaan nätisti. Näitä tehdään nykyään ihan pikkusilla pissalenkeilläkin ja aikaa toi ottaa semmosen vartin verran. Onneksi meillä on kaikki aika maailmassa....

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eläinkaupoista saatava Cothivet-haavasumute eläimille on myös todella hyvä apu tassuhaavojen hoitoon.Estää nuolemista ja nopeuttaa paranemista.

Nimimerkillä "Omakohtaista kokemusta"
-Isukki-

Tiia kirjoitti...

Joo, en viittiny cothivetiä vielä laittaa, kun tassut ei oo varinaisilla haavoilla, vaan hiukan halkeilleet...Oon putsannut betadinella ja laittanut helosania, valkovaseliinia ja mehiläisvahasta ja pellaöljystä tehtyä tassuvahaa. Toinen tassu on jo kokonaan parantunut, toinen on vielä hieman halki mutta ei Hope enää onnu tai mitään, ja tykkää kun laitetaan noita rasvoja. Hiukan koittaa nuolla tota mehiläisvahaa varsinkin, se taitaa maistua hyvältä.