keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Postin ja palon vartijana

Nyt tarttis varmaan saada taas hiukan vinkkiä viksummilta ja kokenneemmilta koiranomistajilta. Nimittäin alkaa pikkuhiljaa rassaamaan, kun Hope nostaa joka yö hieman ennen kello viittä kauhean äläkän, kun postiluukku alkaa kolisemaan.

Kaimion pentukirjassa neuvottiin, että naapurit voisivat ohikulkiessaan pudotella postiluukusta nameja koiralle, jotta se ei rähjäisi. Onko (kerrostaloasujilla) kokemuksia? Kun ei periaatteessa viitsisi kieltää koiraa vahtimasta ja hälyttämästä kun joku kolistelee.. Mutta ei tee pidemmän päälle hyvää herätä joka yö siitä syvimmästä unesta.

Tarvinnee pyytää naapureilta (jälleen kerran) palvelusta, että kolistelisivat ja tiputtelisivat nameja. Ongelma vaan on siinä, että lehdenjakajaa ei voi näin pyytää tekemänä ja väliovi on suljettava yöksi, nimittäin muuten Hope alias Silppuri pitäisi huolen, ettei aamulla tarvitsisi tapella, kumpi lehden lukee=)

Hopen vilkkaan mielen tuntien hommassa voi käydä niinkin, että se alkaisi rähjätä, ellei saa siltä postinkantajalta sitä namia...siis jos on tottunut saamaan kun kolistellaan. Vaikka epäilen tätä toisaalta, kyllähän muutkin namipalkat tulevat nykyään jo satunnaisesti.... Vinkkejä otetaan ilomielin vastaan!

Tänäaamuna Hope ja Juha ovat olleet kunnon kansalaisia, sillä he saattoivat estää metsä/maastopalon meidän lenkkimettässämme. Siellä on välillä pultsareita yms. laitapuolekulkijoita pitämässä majaa ja Juha huomasi jo eilen päivällä nuotion, joka oli jätetty kytemään. Ajatteli kuitenkin sateen sammuttavan sen.

Aamulla nuotion kytyalue oli kuitenkin levinnyt ja hiukan jo tarttunut läheiseen puuhun. Palokunta saapui paikalle ja jäivät sammuttelemaan paloa Juhan ja Hopen palatessa kotiin.

Ainiin, kutenIsukki tuolla kommentoi, elinen mätsäri sujui ihan odotusten mukaisesti. Hope käyttäytyi molemmilla kierroksilla kehässä hienosti, ja Tiia sai sen jopa seisomaan ihan ok:sti. Tosin ei ehkä yhtä nätisti kuin muut handlerit, mutta paikoillaan ja siististi kuitenkin. Ilman ketään houkuttelemassa!

Juoksu oli vielä hieman sinkoilevaa, mutta ei kuitenkaan laukattu, loikittu tai pompittu. Pieni kehä ja suuri koiramäärä toivat oman haasteensa juoksuun. Illalla palasimme kuitenkin tyytyväisinä kotiin, sillä saimme hyvää harjoitusta tuleviin koitoksiin. Ja vaikka Hope hieman turhaantui odotteluun, turhat hötkyilyt ja komentelut jätettiin kehän ulkopuolelle=)

Tänään lähdemme harjoittelemaan mätsäriin Raisioon, jonne raahataan häkkikin mukaan. Jospa se pitäisi neidin rauhallisempana... Harmi, että Juha on iltavuorossa, kepo olisi enemmän kuin tarpeen!

Ei kommentteja: